10 oktober 2017

Bek & Verburg and DHSS settle in at Port of Eemshaven

After opening a new Ships Agency office in March this year, DHSS presence in Port of Eemshaven is taking the next step by having a new […]
15 mei 2017

Dutch breakthrough in the recycling of contaminated metal

The Dutch recycling company ‘Purified Metal Company’ wants to build a state-of-the-art facility in Delfzijl (The Netherlands), to recycle contaminated steel scrap into high-quality raw material […]
15 december 2016

Gedeputeerde Staten stellen ontwerp-Structuurvisie Eemsmond-Delfzijl vast

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben dinsdag 13 december de ontwerp-Structuurvisie Eemsmond-Delfzijl vastgesteld. Deze is gemaakt naar aanleiding van het advies van de commissie voor de m.e.r. De Eemsdelta is een uniek gebied met een grote ecologische rijkdom door de ligging aan de Waddenzee die is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed en Natura-2000 gebied. Maar het is ook een gebied dat heel belangrijk is voor de economische ontwikkeling van onze provincie en waar het provinciebestuur duurzame energie en groene bedrijvigheid wil stimuleren.
15 december 2016

Economische impuls industriegebied Oosterhorn in vooruitzicht

Industriegebied Oosterhorn krijgt na jaren weer een actueel bestemmingsplan, het voorontwerp legt de gemeente begin 2017 ter inzage. Het vorige bestemmingsplan voor het gebied is vervallen en dat maakte het ontwikkelen van nieuwe economische activiteiten in het gebied lastig. Wethouder Rijzebol is dan ook trots op wat er bereikt is: "Dit is goed voor de economie van Delfzijl en de Provincie Groningen." De wethouder prijst de samenwerking tussen de vele partijen die dit mogelijk maakten en met name de Provincie. De Provincie heeft, tegelijkertijd met het voorontwerp, hard gewerkt aan de benodigde provinciale richtlijnen.
15 september 2016

Symposium: Delfzijl, de circulaire hotspot van morgen

We zullen brainstormen, discussiëren met onder andere Francesco di Maio (Recources & Recycling, TU Delft), er zijn workshops en er is een enthousiaste dagvoorzitter, Freek van Eijk met een indrukwekkende achtergrond als het gaat om circulaire economie.
14 juli 2016

2,4 miljoen euro subsidie voor Mitteldeutsche Schlacken Union

Het Duitse bedrijf Mitteldeutsche Schlacken Union (MDSU) krijgt een subsidie van 2,4 miljoen euro van de provincie Groningen. De subsidie is bedoeld voor de bouw van een installatie voor de verwerking van verbrandingsassen van afvalenergiecentrales, zogenaamde slakken
7 juli 2016

Fikse investering voor Subcoal® in Delfzijl

Subcoal® Production FRM B.V., een Subcoal® productielocatie in Delfzijl, heeft tijdens een geplande productiestop diverse onderhouds- en optimalisatiewerkzaamheden ondergaan. Met deze werkzaamheden is een investering van bijna 1 miljoen euro gemoeid. Deze optimalisatie heeft er voor gezorgd dat de productie van Subcoal® pellets verhoogd is met 30%.
4 maart 2016

Groningen Seaports steunt internationale grondstoffendeal

Grondstoffen als aluminium en lood, die overblijven na afvalverbranding, en recyclebaar plastic eindigen nog te vaak als afval. Ze zijn internationaal moeilijk verhandelbaar, omdat aan de grens anders tegen deze reststoffen wordt aangekeken. Omdat dit een gemiste kans is voor zowel de economie als het milieu, tekende staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) donderdag 3 maart in Brussel een internationale overeenkomst om die handel te stimuleren. Samen met minister Kamp (Economische Zaken) en de Britse, Franse en Vlaamse milieuministers, het bedrijfsleven en milieuorganisaties startte zij hiermee het North Sea Resources Roundabout (NSSR) die deze barrières wegneemt.
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien